Blog

Ben je als zaakvoerder niet rap content? Lees dan onze ijzersterke content!

Positie en grootte gevelmetaal

Bij het dimensioneren van gevelmetaal passen wij een vaste methodiek toe:1. Waarvoor moet het naambord dienen? 


Wil je meer duidelijkheid bieden aan klanten die jouw zaak reeds kennen? Bijvoorbeeld de klant begeleiden naar de correcte ingang of parking? Of wil je via extra visibiliteit vooral nieuwe klanten aantrekken?

In het eerste geval richten we het bord optimaal naar het traject van diegene die jou (be)zoekt, in het tweede geval gaan we voor een maximale zichtbaarheid uit diverse hoeken.2. Perspectief van de klant of passant

Bij vragen rond grootte en positie gaan wij uit van het perspectief van de bestaande klant of toevallige passant. 
 

Belgische mannen zijn gemiddeld 1,76 meter groot, vrouwen gemiddeld 1,64 meter. We analyseren waar er meest relevante passage is en stellen ons ter plaatse op, genderneutraal, met als ooghoogte 1,65 meter. Van hieruit bepalen we waar het gevelmetaal het best tot zijn recht komt.


Wil je voornamelijk autobestuurders aantrekken, ga dan uit van 1 meter ooghoogte. Let gedurende deze oefening op het verkeer! Het spreekt voor zich dat het gevelmetaal rechtstreeks zichtbaar moet zijn zonder storende objecten (bomen, verkeersborden, geparkeerde wagens,...).3. Grootte van het naambord

Leesbaarheid is van het allergrootste belang. In functie van de afstand tot de klant, zijn of haar bewegingssnelheid en de graad van detail van het bedrijfslogo bepalen wij de ideale afmetingen van het logo.

Het gebruik van oerdelijke poederlak in een contrasterend kleur ten opzichte van de gevel versterkt de leesbaarheid.

Onderhoud

gevelmetaal

Ondanks onze duurzame materiaalselectie, is onderhoud aangewezen om eindeloos van een nieuw exemplaar te genieten.

Voor het onderhoud van gevelmetaal maken we een onderscheid in onze meest gebruikte afwerkingen: ongelakt RVS, (geanodiseerd) aluminium en gepoederlakt metaal. De rode draad: vermijd agressieve kuismiddelen! 


Roestvast staal


Een hardnekkige fabel is dat roestvast staal niet kan roesten. Vaak leggen wij aan onze klanten uit dat RVS af en toe moet worden schoongemaakt, anders kan er wel degelijk (vlieg)roest optreden. Vanaf pakweg Brugge tot aan de kust kiezen wij zelfs voor een specifieke legering om deze corrosie door zee-invloeden te beperken. Op zich raden wij bij periodiek onderhoud geen dure producten aan. Regelmatig schoonmaken met regenwater en een doekje doet wonderen. Eventueel kunnen wat druppels Dreft worden toegevoegd.


RVS dat tijden lang geen onderhoud meer heeft gehad, kan naast vliegroest ook vlekken vertonen en wel iets stevigers gebruiken. Deskundig gebruik van een RVS reiniger op basis van zuur is hier nodig. Wees waakzaam voor andere materialen en let op een gelijkmatig spreiding maar probeer het vooral niet zo ver te laten komen...Aluminium


Aluminium is een gevoelig beestje. Hogere materiaaldiktes maken het materiaal weliswaar sterk maar het oppervlak zelf blijft kwetsbaar. Vuil op het naambord verwijderen met scherpe werktuigen zoals messen, staalborstel, staalwol of schuurpapier is dus uit den boze!


Kwaliteitsonderzoek op projecten van 25 à 30 jaar oud (ja, wij denken op lange termijn…) bleek een duidelijk verschil in aantasting aan te tonen tussen de periodiek gereinigde en niet-gereinigde oppervlaktes. Regenval heeft een positieve invloed; luchtvervuiling en zoutneerslag door de aanwezigheid van de zee hebben daarentegen een nefaste invloed op het oppervlak.


Daarom raadt Alubrand voor het onderhoud van (geanodiseerd) aluminium het volgende aan:

aluminium naamborden onderhouden doe je best twee maal per jaar. Elementen die niet ‘natuurlijk’ gespoeld worden door regen moeten meermaals per jaar gereinigd worden. 


Maar hoe pakken we dit best aan?

  1. Spoel het aluminium voor het reinigen zorgvuldig met water van boven naar beneden tot het grove, losse vuil en opwaaiende zand verwijderd is. 
  2. Reinigen kan je het best met warm water (Ca. 40°C) en een neutraal, niet-agressieve zeep of detergent (neutraal met een pH rond 7). Daarna altijd goed afspoelen met helder water.  Te vermijden producten: benzine, aceton, nagellak oplosser, zuren of sterk alkalische producten (ammoniak, soda…) 
  3. Gebruik voor het reinigen en afdrogen steeds een zachte doek.


Dus alleen reinigen met een neutrale zeep oplossing en héél belangrijk: naspoelen en drogen. Dan heb je je leven lang plezier van jouw Alubrand aanschaf!
Gepoederlakt metaal


Deze kwalitatieve uitvoering is het minst krasgevoelig.


Poedercoating schoonmaken doe je veilig met lauw water, een doek of zachte borstel en een milde zeepoplossing. Maar soms is een sopje niet genoeg. Als je liever een reinigingsmiddel wilt gebruiken, kies dan voor een neutraal, niet-agressieve zeep of detergent.


YOUR

ALUMINIUM

IDENTITEIT IN METAAL

 

 Gevelmetaal en meubilair voor een gepaste uitstraling van uw project.

 

Personaliseerbaar in functie, vorm en stijl, geschikt voor zowel binnen als buiten.